Μια βήμα προς βήμα προσέγγιση για να βρείτε το πιο φτηνό web hosting

Υπάρχει αφθονία από πάροχους φιλοξενίας ιστοσελίδων που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους ιδιοκτήτες ιστοσελίδων, με τον κάθε ένα να ισχυρίζεται πως είναι ο καλύτερος και πως προσφέρει αρκετά πακέτα για να καλύψει τις ποικίλες απαιτήσεις των καταναλωτών τους. Μέσα σε αυτό το χάος, μπορεί να γίνει υπερβολικά δύσκολο να βρείτε έναν πάροχο web hosting και ένα πακέτο που να ταιριάζει στις ανάγκες σας.

Γι’ αυτό, εάν βρίσκεστε στην αγορά για φτηνό web hosting με εντυπωσιακή ποιότητα, σας παραθέτουμε μερικές συμβουλές για το πώς θα βρείτε την κατάλληλη εταιρεία web hosting. Κάντε μια λίστα με τις ανάγκες σας σε web hosting: Αυτό είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να κάνετε προκείμενου να εξασφαλίσετε ότι πληρώνετε μόνο για ότι χρειάζεστε. Οι πρώτοι παράγοντες ζωτικής σημασίας που θα πρέπει να λάβετε υπ’ όψιν σας είναι η αναμενόμενη κίνηση στη σελίδα σας, η οποία θα καθορίσει το μέγεθος του bandwidth που θα πρέπει να αγοράσετε και το μέγεθος της χωρητικότητας του δίσκου που απαιτείται˙ κάτι που εξαρτάται από το μέγεθος των δεδομένων που σκοπεύετε να αποθηκεύσετε.

Για παράδειγμα, οι περισσότεροι πάροχοι web hosting θα σας επιτρέπουν να φιλοξενείτε αρκετά websites μέσω ενός λογαριασμού˙ Παρ’ όλα αυτά, θα πρέπει να έχετε μια καθαρή εικόνα όχι μόνο για τον αριθμό των sites αλλά επίσης και το πόσο μεγάλα πρόκειται να είναι. Για παράδειγμα, για ένα μεμονωμένο site, θα μπορείτε εύκολα να αγοράσετε web shared hosting για λιγότερο από 10$˙ όμως, αν σκοπεύετε να έχετε 10 websites, η προσφορά θα είναι πιο ακριβή στα 50$ με όλες τις συνολικές χρεώσεις web hosting. Ποτέ μη βασίζεστε σε έναν μοναδικό πάροχο web hosting: Ακόμα και αν έχετε βρει την πιο αξιόπιστη online επιχείρηση˙ δεν βλάπτει να έχετε back up και αυτό είναι ακριβώς αυτό που κάνετε όταν χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες δύο παρόχων hosting για τις ιστοσελίδες σας.

Έτσι, αν κάποια δεν ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της προσφοράς, δεν θα χρειαστεί να ξεκινήστε από το μηδέν και θα έχετε ήδη έναν πάροχο web hosting στον οποίο θα μπορείτε να μεταφερθείτε. Μην έχετε την τιμή ως το μόνο περιορισμό: Παρ’ όλο που ο άγριος ανταγωνισμός στην αγορά web hosting σίγουρα οδηγεί στη δραστική μείωση τιμών, και σχεδόν όλοι ψάχνουν για μια φτηνή ευκαιρία, θα είναι μεγάλο λάθος να βασίσετε την άποψή σας μόνο στην τιμή του web hosting. Όλοι έχουμε ακούσει το ρητό «Ότι πληρώνεις παίρνεις».

Ερευνείστε προσεκτικά τι έχουν να σας πουν οι άλλοι ιδιοκτήτες ιστοσελίδων για μια εταιρεία, αναλύστε τις υπηρεσίες και τα προϊόντα σε σύγκριση με τις τιμές τους και μετά πάρτε την απόφαση για την αγορά σας. Ελέγξτε στο διαδίκτυο για κριτικές στα φτηνά πακέτα φιλοξενίας: Το internet προσφέρει στον κόσμο ένα εύκολο και με μεγάλο εύρος μέσο για να εκφράσει την άποψή του. Να είστε σίγουροι πως δεν θα ντραπούν να μιλήσουν για μια εταιρεία που τους έχει βλάψει.

Γι’ αυτό πριν πιστέψετε τους ισχυρισμούς μιας εταιρείας αναφορικά στα πιο φτηνά πακέτα web hosting, διαβάστε τις online κριτικές για τα πακέτα αυτά. Ψάξτε για συνδυασμούς πακέτων: Η επιλογή θα είναι ιδιαίτερα κατάλληλη αν είστε καινούριος στο χώρο του internet marketing˙ αρκετές internet marketing κοινότητες προσφέρουν δωρεάν web hosting ως τμήμα του πακέτου συνδρομής τους. Όχι μόνο λοιπόν θα εξυπηρετηθούν οι ανάγκες σας σε web hosting αλλά θα μπορείτε επίσης να λάβετε και έξτρα πράγματα όπως δωρεάν ηλεκτρονικά βιβλία, λογισμικό, εκπαιδευτικό υλικό και άλλα.

Χρειάζεστε απαντήσεις; Ελάτε σε επαφή με την εξυπηρέτηση πελατών τους: Μόλις έρθετε σε επαφή με την εξυπηρέτηση πελατών μιας εταιρείας ακόμα και πριν αγοράσετε κάτι από αυτούς, απλά επειδή έχετε λίγες ερωτήσεις, μπορείτε να υπολογίστε με υπέροχο τρόπο την δέσμευσή τους απέναντι στην εξυπηρέτηση των πελατών τους. Μπορείτε να είστε εύλογα σίγουροι πως αν μια εταιρεία δεν μπαίνει στον κόπο να προσφέρει υπέροχη εξυπηρέτηση ακόμα και στο αρχικό στάδιο, δεν πρόκειται να μπουν στον κόπο ούτε μόλις βάλουν τα χρήματά σας στο ταμείο τους.

Επιπλέον, θα μπορείτε να διαπιστώσετε τον βαθμό ανταπόκριση της ομάδας της εξυπηρέτησης πελατών. Άλλωστε, άσχετα με τις τεχνολογικές γνώσεις σας, θα υπάρξουν στιγμές που θα απαιτείτε τεχνική υποστήριξη. Εάν παίρνει δύο μέρες στην εταιρεία να σας απαντήσει αυτό θα σημαίνει πως το site σας ενδεχομένως θα μείνει offline ή θα προσφέρει μισές υπηρεσίες για 48 ώρες. Αφήστε το site τους να αποδείξει την αξία της εταιρείας: Κοιτάξτε καλά στο website της εταιρείας˙ είναι καλοφτιαγμένο, φαίνεται επαγγελματικό και είναι εύκολο να πλοηγηθείτε σε αυτό; Έχει κριτικές πελατών που δηλώνουν θετικές εμπειρίες που είχαν κι άλλοι με την εταιρεία αυτή; Ένα χαμηλής ποιότητας site είναι ένα εμφανές σημάδι της ανάλγητης στάσης της εταιρείας, γι’ αυτό καλό θα είναι να αποφύγετε μια τέτοια επιχείρηση.

 Τέλος είναι ζωτικής σημασίας να γνωρίζετε πως η μελέτη αυτή θα χρειαστεί ορισμένο χρόνο και προσπάθεια˙ θα αξίζει όμως κάθε λεπτό που θα επενδύσετε καθώς θα μπορέσετε να βρείτε έναν φθηνό και αξιόπιστο πάροχο web hosting.