Απεριόριστο web hosting: Πραγματική δυνατότητα η παραπλάνηση;

Τι είναι απεριόριστο web hosting και τι μπορεί να προσφέρει στους χρήστες;

Εάν ψάχνετε για έναν πάροχο που προσφέρει shared web hosting για να δημιουργήσετε το δικό σας website ή ένα blog που φιλοξενείται σε αυτόν, τότε υπάρχουν πολλά να μάθετε για αυτή τη νέα λειτουργία που χρησιμοποιείται από σχεδόν όλες τις εταιρείες προκειμένου να προσελκύσουν πιθανούς πελάτες. Συνήθως υπήρχε ένα όριο στα χαρακτηριστικά όπως disc space, bandwidth, domains και email για κάποιον συγκεκριμένο λογαριασμό. Τώρα ομόφωνα προσφέρουν περισσότερα από όσα θα μπορούσε να χρειαστεί κάθε πελάτης.

Μόλις άρχισε να το κάνει αυτό ένας web hosting πάροχος, αμέσως ακολούθησαν και οι υπόλοιποι προκειμένου να παραμείνουν ανταγωνιστικοί. Πως όμως λειτουργεί αυτό πραγματικά και υπάρχει όντως κάτι όπως το απεριόριστο; Απεριόριστο web hosting είναι ένα όρος που εμφανίστηκε τα τελευταία χρόνια. Έκαναν τους χρήστες να πιστεύουν ότι δεν υπάρχει όριο στον αριθμό των website που μπορούν να δημιουργήσουν, στον αριθμό των λογαριασμό email που μπορούν να έχουν πρόσβαση, στο μέγεθος του site τους και στον όγκο κίνησης που δημιουργείται.

Παλαιότερα, υπήρχαν διαφορετικά επίπεδα χρέωσης για πακέτα που πρόσφεραν διαφορετικό αριθμό χαρακτηριστικών, αλλά αυτό είναι κάτι που πλέον έχει πάψει να υφίσταται. Τι είναι αυτό που κάνουν διαφορετικά οι εταιρείες παροχής web hosting προκειμένου να προσφέρουν στους πελάτες τους τέτοια αξία; Όχι πολλά. web hosting in greece φιλοξενία ιστοσελίδων στην ΕλλάδαΟ τρόπος που λειτουργούν είναι πάνω κάτω ο ίδιος όπως παλιά, η μόνη διαφορά είναι ότι τώρα αυτές οι εταιρείες web hosting γνωρίζουν ότι οι περισσότεροι από τους πελάτες τους εγγράφονται για έναν λογαριασμό και στην πραγματικότητα χρησιμοποιούν μόνο ένα πολύ μικρό ποσοστό όλων όσων τους προσφέρεται.

Με άλλα λόγια, οι περισσότεροι καταναλωτές θα μπορούσαν να χρησιμοποιούν τον ίδιο όγκο σε χώρο δίσκου, bandwidth, domain και email όπως θα έκαναν και σε ένα βασικό πακέτο. Θα προτιμούσατε όμως να έχετε ένα βασικό πακέτο ή ένα απεριόριστο πακέτο; Από πλευράς μάρκετινγκ, είναι ιδιοφυές. Ο πελάτης πιστεύει ότι λαμβάνει προϊόντα πολύ περισσότερης αξίας. Στην πραγματικότητα είναι μια κατάσταση όπου και οι δύο πλευρές κερδίζουν. Οι πελάτες σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να αισθανθούν ότι εξαπατώνται.

Θα εξακολουθείτε να μπορείτε να φιλοξενείτε τα site σας σε υπερβολικά χαμηλές τιμές. Τι κι αν δεν λαμβάνετε πραγματικά τον απεριόριστο όγκο που σας υποσχέθηκαν; Το χρειάζεστε πραγματικά; Αυτό σας επιτρέπει εσάς, τον πελάτη, να μπορείτε να παρεκκλίνετε εάν δυσαρεστηθείτε από τους περιορισμούς του πακέτου web hosting σας. Εάν δεν θέλουν να σας χάσουν από πελάτη, θα έχετε περισσότερο περιθώριο για να διαπραγματευτείτε.