Εκτιμώντας τέλεια τις απαιτήσεις φιλοξενίας ιστοσελίδων

Βασικές Απαιτήσεις

Οι βασικές απαιτήσεις για φιλοξενία ιστοσελίδων συμπεριλαμβάνουν διαχείριση χώρου, διαχείριση bandwidth, και ίσως ένα-δύο εξελιγμένα χαρακτηριστικά όπως διαχείριση scripting και βάσεων δεδομένων. Φυσικά για τους ειδικούς ή για όσους έχουν αποκτήσει γνώσεις γύρω από τις web hosting προτιμήσεις, μπορεί να μη χρειάζεται να μάθουν πάλι από την αρχή όλες τις απαιτήσεις αλλά είναι βασικό για τους αρχάριους και όσους ασχολούνται πρώτη φορά.

Σχετικά με το χώρο

 

Ο web ή disc space (χώρος δίσκου) είναι το πιο ζωτικής σημασίας κομμάτι όταν σκέφτεστε ποιον web hosting πάροχο θα επιλέξετε στο τέλος. Ο χώρος, σε σχέση με τέτοιου είδους υπηρεσίας web hosting αναφέρετε στο μέγεθος των δεδομένων που μπορούν να αποθηκευθούν στην περιοχή του δίσκου που προσφέρεται από τον πάροχο στον πελάτη. Ενώ η συνήθης τάση της αγοράς είναι η παροχή web hosting χώρου να κυμαίνεται από 50 ΜΒ σε 1000 ΜΒ, μπορεί παρ’ όλα αυτά να διαφέρει βάσει των απαιτήσεων και τον προϋπολογισμό του πελάτη.

 Χρήση Χώρου

Συνήθως το μέγεθος του απαιτούμενου web χώρου εξαρτάται από το μέγεθος και το είδος του website. Συνήθως οι περισσότερες ιστοσελίδες αποτελούνται από HTML, κείμενα και μερικά flash animations. Το κείμενο είναι υπερβολικά οικονομικό εξ ορισμού ενώ τα γραφικά είναι το αντίθετο και φυσικά είναι πιο ακριβά και απαιτούν μεγαλύτερο χώρο. Μια μικρή εικόνα θα απαιτεί 1 ΜΒ ενώ 5 σελίδες κειμένου μπορεί να απαιτούν μόνο 50 Kb. Δεν πρέπει ποτέ να σκέφτεστε ότι είναι ωραίο να έχετε πολλές χρωματιστές εικόνες για να κάνετε την ιστοσελίδα σας όμορφη. Κάθε άλλο, η χρησιμότητα ενός website καθορίζεται περισσότερο βάσει της σχετικότητας του κειμένου που προσφέρει.

Συνδυάζοντας την Ανάγκη με την Οικονομία.

 Οι webmasters μπορούν να αποκομίσουν το καλύτερο από το web hosting της ιστοσελίδας τους όταν συνδυάζουν τις απαιτήσεις με τους οικονομικούς παράγοντες. Από τη μία θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν πλήρως ποιες είναι οι δικές τους ανάγκες και από την άλλη θα πρέπει να εκτιμήσουν σχεδόν με ακρίβεια τις ανάγκες των επισκεπτών στην ιστοσελίδα.

Χρόνος Download

Βασικός στόχος της διαδικτυακής προώθησης είναι να δημιουργεί μεγαλύτερη κίνηση και υψηλότερα έσοδα. Κάτι τέτοιο δεν θα είναι εφικτό όταν ο χρήστης βρίσκει πως ο χρόνος για downloading είναι πολύ αργός για τις ανέσεις του. Εφόσον η φόρτωση μιας σελίδας 30 ΚΒ χρειάζεται μόνο 4 δευτερόλεπτα ακόμα και σε συνδέσεις dial up, αυτό θα πρέπει να είναι το ιδανικό μέγεθος σελίδας για web hosting. Ένα website που προσφέρει χρήσιμες πληροφορίες και οδηγεί τον πελάτη μέσω της διαδικασίας web hosting βήμα προς βήμα και εξηγεί επίσης με κατανοητό λεξιλόγιο τις ορολογίες όπως πολλαπλά domain web hosting, αξίζει να επισκεφθεί από όλους όσους ψάχνουν για διαδικτυακή προώθηση των προϊόντων και υπηρεσιών τους.